спирачна течност

9 сигнала за проблеми с автомобила, които не трябва да пренебрегваме

Да видим нещо различно от електромобил?

Колкото и скъп да е нашият автомобил, винаги идва моментът, в който нещо се поврежда. Разбира се, колкото по-интелигентен е автомобилът, толкова повече предупредителни сигнали ни дава. Само че понякога не им обръщаме особено внимание. Понякога можем да си позволим да неглижираме част от проблемите, които се появяват, но има случаи, в които това застрашава живота ни. Кои са онези сигнали, които не трябва да пренебрегваме?
Неработещо контролно табло на автомобила

Контролното табло на вашата кола има функцията да ви известява за всички онези проблеми, свързани с горивото, с охлаждането, с двигателя и др. Когато то не работи, няма как да разберете дали има някакъв проблем. Ако забележите, че някой индикатор не работи, отидете при техник. Със сигурност ще предотвратите доста страшна ситуация, ако не го отложите във времето.

спирачна течност

Проблеми със спирачната система

Течове на спирачна течност, липса на такава или друго подобно е проблем. По този начин се създава критична ситуация, за която няма как да сте подготвени, ако не знаете. Следете внимателно автомобила си. Ако сте забелязали дори съвсем малка неизправност, свързана със спирачната система, задължително се консултирайте с техник. А ако търсите откъде да закупите спирачна течност на достъпна цена, вижте в нашите приятели от Тимо.

Проблеми, свързани с кормилото

Ако имате някакъв проблем с кормилото и неговото управление, това ще окаже влияние върху безопасността на движение.
Неизправност в ходовата част

Често шофьорите не обръщат сериозно внимание на проблемите, свързани с ходовата част. А те са си сериозни. Никога не сте сигурни какво точно може да се случи в следващия момент, дали няма да блокират колелата, или воланът ще промени своя ход. Бъдете подготвени за всякакъв вид неизправност като следите ежедневно за изправността на вашия автомобил. Не искате да застрашите чуждия живот, нали?

Проблеми с охлаждащата система на автомобила

Ако подозирате за неизправност, свързана с охлаждащата система на вашия автомобил, по-добре вземете мерки. Ако има проблем с охлаждането, това директно създава опасност за целия двигател. Ремонтът на подобни проблеми е скъп. Ежедневно проследявайте нивото на антифриз, маслото и др.
Вижте също –
Електромобил в държавните институции


Изтичане на течности

Като цяло, нивото на всички течности в автомобила следва да бъде следено внимателно. Ако не го правите, в някакъв момент това ще създаде проблеми, които освен че са скъпи, водят редица усложнения след себе си. Например, ако нивото на двигателното масло е ниско, това е сериозна предпоставка за прегряване, деформация и др.

Неизправност при скоростната кутия

Всичко, свързано с проблеми при превключване на скоростите, странен шум и други, са достатъчно основание да се обърнете към специализиран сервиз. От подобни индикации може да се появи сериозен проблем, който да застраши употребата на автомобила.

 

Редовната профилактика на автомобила е важна за доброто му функциониране и дълъг живот. Следете за всякакви промени и странности, за да бъдат отстранени навреме.