електроавтомобили

Новите Електроавтомобили са откачени?

Новите електроавтомобили наистина им има нещо!

Искаме да ви покажем нещо интересно, поредната щуротия от света на електроавтомобилите и какво ни се изясни – сяка електическа кола е откачена! Какво искаме да кажем? Ако сте ровили малко в интернет, малко видео клипове, не ви ли е направило впечатление, че електроавтомобилите сякаш изглеждат много по-странно от всички други автомобили на пазара? Шантава форма, шантави фарове, размер от сорта на куфар с колела. Вярно, има няколко, които наистина приличат на читав и семеен автомобил – Тесла – например, но нейната цена е доста висока все още и дори трябва да чакаш на опашка за нея.

Какво става с други електроавтомобили тогава?

Не знам! Всички имат някакви странни функции, нещо което сякаш не е трябвало да бъде там. Да започнем от размера например. Колкото по-малка кола, толкова по-евтина – всеки го знае това. Ама още ли ще я караме на тази логика? Колкото по-малка електрическа кола си вземеш, толкова по-малко неща получаваш:

  • Място за багаж.
  • Размер на батерията.
  • Разстояние, което да измиснеш с едно зареждане.

Тогава, защо изобщо да си взимаш електроавтомобил, когато размера и качествата на колата изобщо не ти вършат работа? Хората наистина ги харесват, купуват ги, правят се станции за зареждане.

електроавтомобили

По-икономичен и по-чист за природата е един електроавтомобил.

Точно така! Това е цялата истина за електромобилите. Представяте ли си, колко голямо замърсяване се получава от колите, които обикалят само из града? Тези, които са за доставки или пък от вкъщи до работа? Никой няма да си купи колело за да намали замърсяването в града, но пък е по-добре да си купите електромобил за тази работа. Те за това са създадени.

Пропускаме идеята на статията обаче – защо повече от 90% са направени като с размер на куфар? Защото тяхната цел е само и единствено от точка А до точка Б. Много малко хора ги правят със замисъла да пренасят семейства на дълъг път или на почивки през няколко месеца. Това, вероятно ще се промени, но не и в следващите няколко години.

Защо?

Защото много от тези електромобили са скъпи. Вярно, говори се за някакви, които са за по няколко хиляди, правителството ти връща пари и прочее, но те пак са само за две дупета. Нищо повече!

Вижте също – Време ли е да си купите електромобил?

Ще ви покажем няколко клипа от интернет, сами си направете сметката дали имате парите да си купите толкова малка кола и заслужава ли си.