електромобил

Електромобил, Електромотор, доставки за дома?

До къде може да стигне един електромобил?

Не говорим само за това колко километра може да изминете с вашият електромобил – говорим за неговите възможности за работа. Автомобилът е измислен много отдавна, но начина на захранването му, електричеството е съвсем ново и може да се разшири до всички граници на транспорта. Помислете си само – за какво друго може да се използват електромоторите, които задвижват един електромобил? Мотоциклети, кораби, скутери?
Хайде да се ограничим до използването. Това за което трябва да мислим основно е:
късо разстояние
– голямо потребление
– възможност за лесно презареждане.

Как може всички тези критерии да бъдат комбинирани в едно или в няколко отделни неща?

Електромобил или скутер?

Доставките. Да започнем с това. Куриери, доставчици на пица, доставчици на хранителни продукти за магазините и всички други, които изминават на ден по около 100-200км за да разнесат стоката. Електромобил или електромотори би бил чудесна придобивка за бизнеса. Вечер, след като магазинът или предприятието е затворено, може да се включват превозните средства на ток да се зареждат и на сутринта да са готови за експлоатация. Сигурен съм, че до няколко години, това ще бъде вкарано в бизнеса. По-малко части за обслужване по превозното средство и по-евтино гориво.

електромобил
Друг вероятно е въпроса за електромобил за доставка на тежки превози. При подобни обстоятелства, превозното средство, ще трябва да има достатъчно мощен мотор да може да пренесе всичко и то на достатъчно дълго разстояние. Може би, ще трябва да почакаме за тежкотоварен електромобил.

Трябва ли да се ограничаваме само с електроавтомобили?

Не, в никакъв случай! Това, което трябва да направим е да мислим за подобряване живота на планетата ни, като я пазим чиста. Това включва преобразуването на колкото се може повече превозни средства към възобновяема енергия. Скутерите например. Ако вашият град е достатъчно голям и има места за хранене, които предлагат доставка по домовете, защо да не преправят скутерите си да работят на ток?

Вече дори можете да си закупите скутер или мотор на ток, но както и при автомобилите – техният пробег е ограничен. Това също е проблем за всички останали превозни средства, защото колкото по-малко място имаш, толкова по-малка батерия можеш да поставиш.

Ами кораби на ток?

Това е нещо интересно, но също трудно достижимо. Може да се направи една огромна батерия, това е така, но при повреда и повредата, ще е огромна. Соларните панели също са обещаващи. Представете си товарен кораб с контеинери, които има за захранване електромотори на ток, но захранвани със слънчеви панели. Цялата палуба на кораба е покрита с тях. Това естествено, ще доведе до повишено тегло на плавателният съд, но може да допринесе и за по-бързо доставяне заради електромоторите.
Скоро всеки, ще може да кара кораб с по 100км в час в морето. Какви идей Вие можете да измислите за превозно средство на близки разстояния, което да замени стандартното?