електромобил

Електромобил в държавните институции

Електромобил из улиците на града?

В предишната статия говорихме, как и къде може да се внедрят електромобили за близки разстояния. Разносвачи на пици и всякакви други подобни. Решихме, че можем да развием темата дори още по-навътре, като стигнем и държавните институции. От къде обаче ни доиде тази идея?
Вероятно сте чули или прочели някъде, как хората се оплакват от замърсяването в града, прекаленият шум и прочее. Електромобилите биха помогнали доста за това. Държавните институции обаче, едва ли са най-силно замърсяващите в града?

Какъв електромобил може да им се даде на тях?

Отново сме ограничени от разстоянието, но тук можем да говорим за по-голяма батерия. Да речем микробус. В един микробус може да се помести по-голяма батерия от тази на една кола. Този микробус може да се използва за доставки между държавните учреждения или за онези автомобили, които превозват престъпниците или военните части. До тук добре, тези коли не са чак толкова много, че да трябват милиони за да бъдат преобразени. Къде другаде може да поставим електромобили?
Линейките? Замислете се – една линейна би била много по-бърза с електромотор, които има над 300 конски сили. Така и така в линейките има батерия за апаратурата, защо направо да не се взима от този електромотор? Това определено, ще е скъпа иновация, но с времето, тя ще се изплати. Да не забравяме и факта, че ще е много по-лесно да се зареждат линейки, които са на ток. Така и така линейките се ползват много по-малко от други видове автомобили.

Електромобил и за президента.

Това вече, ще е прекалено много, но не е забранено да мечтаем. Ето една уникална идея за бъдещето, която е по-просто организирана в Барселона. Двуместни ел коли за из града. Взимате ги от една точка на града и може да ги оставите на всяка друга. Те, ще се зареждат и всеки може да ги ползва. Плащате някаква цена и сте вие. В Барселона това е изпълнено по същия начин, но с велосипеди. Бъдещето, ще е може би в тези малки коли с електродвигател, които могат да бъдат взимани и оставяни на всяка точка.

Най-голямият враг за чистотата на въздуха биха били такситата. Знаете колко много таксита има в един град. Техният проблем обаче би бил и изминатото разстояние. Едно такси може да минава на ден и 1000 километра, но как ще зареди за няколко часа или ще използва функцията за бързо зареждане? Доста въпросителни все още.