електромобил

Електромобил втора употреба? Да, ама не! – Eavtomobil.com

Електромобил втора употреба?

Да, ама не! Защо нашето мнение е, да не си купувате електромобил втора употреба? Нормално, това си е кола като кола. Части, задвижващи части, ламарини и прочее. Какво толкова различно може да има за да не си взема тази Tesla, която е само на 4 години и 100 000 км? Добър въпрос драги ми читателю, но дори и колата да е на ток, може да станат проблеми, които да я направят напълно неизползваема.

Батериите са най-големият ви проблем. Тези батерии едва ли са от най-издръжливите (поне за момента, никой или прекалено малко хора имат електромобили с 6 цифрен километраж!) и имат някакво време за смяна. Колко според вас, ще струва смяната на батерии на електромобил? Такава информация още е прекалено малко в интернет, но нека продължим.

Електромобил също като всеки друг, но втора употреба.

От какво се опитвате да спестите? Защо търсите електромобил втора употреба? За ежедневна кола, за транспортна, за из града? Може да ви излезе по-евтино да си купите някой стар бензинов автомобил от колкото да пръснете толкова пари за кола втора употреба. Това, което мен би ме притеснявало най-много е, ако нещо стане с батериите. Ток минава през тях, не са направени от захар, може нещо да им се случи, да попаднете в проблемна ситуация и да се чудите и да се вайкате, защот дадохте толкова пари.

електромобил

Електромобилите не са толкова скъпи. Има много модели, които са по-евтини от автомобили от доказали се марки с двигател с вътрешно горене. Преди да си купите електромобил, нов или втора употреба, винаги трябва да имате нещо впредвид – зареждането! Ако нямате удобно място да презареждате електроавтомобила си, как ще го правите? Ще ходите до местната бензиностанция, която има ел. зарядно и ще оставяте колата там за цял ден, после ще се връщате и прочее и прочее?

Не ви казваме да не купувате електромобил!

Напротив, доста ясно си личи, че те ще са бъдещето и ще са от голяма помощ за опазването на нашата планета чиста. Ние се опитваме да ви замислим, че ако сте решили да си купувате електромобил, ще трябва да помислите за всички детайли около него – сервиз, зареждане, престой. Това биха били трите много важни фактора за избора ви на електромобил пред бензиновият или дизелов агрегат.

Задайте си въпроса – защо искам електромобил втора употреба? – защо? Само да го пробвате, да видите как се движи? Това може да направите и безплатно в някой център или да попитате ваш познат. Електромобилите едва ли ще са колите, които ще държат стойност след време. Не са нищо близко до Порше 911 GT версия или нещо от сорта. Мислете за бъдещето и за количеството ток, което трябва да дадете на вашият електромобил.