електромобил

Електромобил – българската супер кола получава ел. версия

България има електромобил под формата на супер кола?

И да и не. Нека да изясним на тези от вас, които не знаят, че България има супер кола. Тази кола носи името „Sin“(от английски – Грях) и се произвежда от екип българи, като собственик е инж. Росен Даскалов. Колата е била под формата на идея за цели 5 години, преминавала е през всички етапи на създаването на един супер автомобил и днес тя е достигнала формата за която може да я закупите.

Официално по наша информация, колата се продава от около 3 години и може да си я закупите на доста солена цена. Тази цена е напълно оправдана обаче, когато чуете характеристиките. Част от тях са:– ускорение под 3 секунди от 0-100км/ч.
– Двигател с над 400 конски сили (зависи модела).
– карбон в голяма част от интериора.
– Тръбна конструкция.

Електромобил под формата на супер кола?

Нека да поговорим и за последното твоерение на компанията – SIN R1 550 Plug-In Hybrid. Ако сте любител на електромобилите, ще знаете какви са приблизителните характеристики на днешните коли. Тази обаче има нещо различно. Нещо, което я отличава от другите. Тук електромоторът е по-скоро за града, когато не можете да настъпите мощният V8 на Шевролет по малките улици на града. Електромоторът които са поставили нашите сънародници е с пробег около 100км, конски сили 120 и определено не е най-бързият електромобил на планетата.

Пак ви казваме обаче. Тяхната идея е била, да се създаде електромобил от спортен клас, които може да се ползва в града, но когато искаш истинска мощност, да можеш да настъпиш педала на газта. Хитро, а?
Батерийте, ще са разположени около седалките на водача и пътника и предната част. Отзад ще се намира бензиновият агрегат, а отпред, ще е електромотора.

Електромобил или кола за всеки ден?

Това което е хубаво е, че с толкова малък пробег има и малка батерия. Това означава, че може да не се зарежда толкова дълго. Да не забравяме, че ако ви свърши горивото, може да продължите и на ток. Само не е ясно, ще може ли да се зарежда, когато колата се движи на бензин?