електроавтомобил

Електроавтомобил – Малко информация за Tesla

За първата ни статия за електроавтомобил – Tesla.

Искаме да ви даваме нещо различно, интересно и ново. Навсякъде в интернет може да видите информация за наличните модели на марката, колко струват и прочее. Но какво друго може да разберете за нея? Да започне с външността на самият електроавтомобил. Изглежда доста просторен, голям, тип лимозина. Ако не знаехте, че е на ток, щяхте да си помислите, че е напълно нормална кола. Единствено прединацата подсказва, че нещо различно се крие под капака.

електроавтомобил

Да надникнем и през стъклото на този електроавтомобил. Първото нещо, което ни хваща окото, е огромният екран (направо телевизор), които служи за бордови компютър и всякакви други настройки. Имам усещането, че през него се контролира и климатика, така че си представете колко електроника е натъпкана в тази кола.

Електроавтомобил с уникалн консумация на ток!

Само да вметнем, че за 12лв ток, този автомобил може да измине 400км! Уникално! Още с излизането си на пазара през 2012 тази кола разби всички рекорди на предившни електроавтомобили – за бързина, ефективност, безопасност, консумация и качество. Имаше километрични списъци за чакане за взимане на този автомобил (главно първата му серия), но и днес опашките продължават. 8 години пълна гаранция, никакво ограничение в километрите за година. Какво по-добро нещо му трябва на човек?

Веднага, ще започнем с любим въпрос – ами части? По последна информация, най-близкото представителство на марката е в Австрия, като два пъти в годината, представителството, ще поеме вашите разходи от вашата локация до там и ще обслужи автомобилът. Ще попитате и колко конски сили има този електроавтомобил? За ваше учудване, силата му все още се измерва в конски сили. Започва от 335 конски сили на най-базовият модел, за учудване – никой не го иска! Последният модел, които излиза 2017 е със мощност 760 конски сили (най-мощният модел) и на двата моста. Уникална кола, уникална мощност, иникална ефективност!

Елекотроавтомобил с багажник?

Не с един, а с цели два. Моторът (или ако сте взели с два) е вграден в задния мост и имате място за преден багажник и заден багажник. И двата са просторни и като добавим, че колата е с 5 врати, това я превръща в един изключително приятен за пътуване електроавтомобил. Защо този електроавтомобил е толкова революционен? Мястото! Може да не му обръщате голямо внимание, но автомобилите правени до сега бяха малки или с място заето от батерии. Тесла има толкова много място, че може да бъде поръчана със седем места, като двете последни са с гръб (гледат през задното стъкло).
Може да заредите автомобила от колонка за бързо зарежане, като за 40 минути имате напълно зареден автомобил или да го оставите за през нощта за поне 8 часа. До тук за сега, вероятно, ще направим и втора част на колата. Просто има прекалено много материал за нея.