електроавтомобил

Електроавтомобил – Малко информация за Tesla – 2

Електроавтомобил с 760 конски сили?

До там бяхме стигнали предишният път. Това е моделът, които излезе наскоро и вероятно след някоя друга година, след като хората свикнат с него, разучат го по-добре, пазара за части се разшири, вероятно ще видим да се състезава. Дрифт, драг, рали – очакваме електроавтомобили във всяко състезание. Не сме се събрали да говорим за това обаче.

тесла

Най-интелигентната дръжка за автомобил? Ако сте виждали някой модели с две врати сте забелязали, как стъклото леко се прибира, за да може вратата да се отвори. Иновативно? Да, ама вече не! Дръжката на вратата на Tesla, се изважда от самата врата и само с докосване на сензора се отваря. Няма проверка на врата, няма блъскане, няма тръшкане – всичко с нежност.

Електроавтомобил с голям телевизор в него.

Влизате вътре и веднага виждате този огромен екран. Няма датчици, парно, обдухватели и другите малки джаджета. Един голям екран. От него се контролира толкова много, че няма проблем, ако се загубите в началото. Свиква се. Да оставим големият екран, сами се сещате какво може да правите на него. Почти няма централна конзола. Един подлакътник с държачи за чаши и това е. Скоростният лост (той е само за напред, назад и паркиране) е зад волана. Не е тип перца, а лостче, като това на чистачките.

Вижте също – Първа публикация за Тесла

Ама тази батерия на този електроавтомобил – колко, за какво, за кога? Не е вечна, няма да минете с нея 1000км и отгоре. Това което са предвидили (те какво ли не са предвидили) е, когато батерията започне да намалява, компютъра ви изключва различни функции на автомобила – музика, системи за лукс и други подобни за да икономиса батерия. За да можете да стигнете по-далеч. Ако нашият опис на автомобила не ви е бил достатъчен, пичовете от Бричка, ще ви разяснят още по-подробно как стоят нещата с автомобила, как вози и някой други дребни детайли.