електромобил

Елекотроавтомобил – някой от най-бързите ел. коли в света.

До колко могат да се развие един електроавтомобил?

електромобил

Ако малко или повече разучавате електроавтомобилите, то вероятно знаете, че много малко от тях са под 200 конски сили. Добре, но това означава, че могат да се представят много по-добре на състезанията, нали? Да, но има едно препятствие, което може да не бъде решено скоро – живота на батерията. Когато имаш състезателна кола, електроавтомобил, които постоянно ускорява и се движи на високи обороти е напълно нормално да изхаби батерията си по-бързо.

Това означава, че ако нормално, можете да изминете 400 километра с един заряд при нормално каране, то при състезание на писта или в планината, тези 400 километра, ще се стопят за много, много по-кратко време. Проста физика.

Електроавтомобил за пистата?

Естествено, човечеството няма да се спре пред някакви си 400 километра пробег! От няколко години вече сме свидетели и на Формула Е – еквивалент на Формула 1, но с електроавтомобили. Ускоренията са много по-високи, усещането е напълно различно, дори може да видите в интернет мнения на пилотите на електромобилите.

Вижте също – Български ел. автомобил

Във видеото, което, ще ви покажем накрая, ще видите 10 модела електромобили, някой в масово производство, други само една бройка, но техният потенциал е развит на съвсем друго ниво. Електроенергията за един електроавтомобил излиза много по-евтино от горивото, а при някой състезания, горивото дори е специално и струва повече. Електроавтомобилите имат голям потенциал да превземат планетата, но какво ще стане с петролната индустрия?