електроавтомобил

Електроавтомобил – какво става с големите компании?

Всеки нов електроавтомобил заплашва бизнеса с гориво!

Това си е напълно вярно. Защо? Ако следите темите за електроавтомобили, то сте наясно, че те работят на ток. Следователно, какво ще стане, ако все по-голяма част от хората искат автомобили с по-евтино гориво? Големите компании например (BMW, Audi и прочее) които продават най-вече автомобили задвижвани с двигатели с вътрешно горене ще паднат ли? Естествено, че не. Те вече си имат своите мерки и изобщо нямат намерение да излизат от бизнеса.

Електроавтомобил от всяка голяма компания?

Всъщност, точно нещо такова се заформя. Ако проучите малко пазара, проверите какво се продава или дори погледнете сайтовете на някой от автомобилните гиганти и проверите за електроавтомобили, ще намерите точно такива. Почти всяка голяма компания днес има вече електроавтомобил в шоурума си. Някой от тях дори може да минали покрай вас днес!
електроавтомобил

Как това обаче влияе на пазара, цените и потреблението? Естествено, клиентите с електроавтомобили са най-доволни, защото плащат малки сметки за гориво. Този тип автомобили е най-добър за градските условия, дори за доставки на пица в населеното място. Големите компании нямат никакво намерение да излизат от бизнеса заради някаква си разносвачка на пици.

Електроавтомобил за всеки гражданин?

Това е малко амбициозно, но се предвижда, че около 2023 вече голяма част от населението, ще разполага с електроавтомобил. Как? Вече, ще има по-достъпни такива, които са на по няколко години и ще може да си ги купят повече хора. Да, но как ще стоят нещата с ремонта им, електромотори, батерии? Вероятно, ще бъде измислено някакво решение, не се притеснявайте за това.

Компаниите ще намалят автомобилите с двигатели с вътрешно горене и ще се фокусират върху тези с електомотори заради клиентите си. Каква част от населението обаче, ще могат да си позволят електроавтомобил, да го поддържат и да не забравят да го включват за зареждане, още не се знае. За момента има модели, които са по-евтини от такива с бензинов мотор.
Ето един клип, където може да видите няколко от различните популярни модели на електроавтомобили в момента.